koelemmer foto Frank Stolvoort

woensdag 17 februari 2021

Seminar naaldboom essentiële oliën

 


H&C aromalab organiseert op zaterdag 15 mei aanstaande een seminar die in het teken staat van naaldboom essentiële oliën. We kunnen gebruik maken van de bèta faciliteiten van het mgr. Frenckencollege in Oosterhout NB. Er is hier letterlijk de ruimte om met maximaal 16 deelnemers aan de slag te gaan.

Reuzenzilverspar  Abies grandis

Vooral voor mensen die meer willen weten over het zelf destilleren en het gebruik en de toepassing van essentiële oliën een aanrader. H&C aromalab heeft Sonja Tobé een gedreven aromatherapeut en Henk Ploeger destillateur van indekoperenketel bereid gevonden om door lezingen en workshops inhoud te geven aan dit seminar.

 

Sonja gaat met de deelnemers aan de slag met plantaardige oliën die geschikt drager zijn voor essentiële oliën. Eén van de plantaardige oliën is een lokaal in Brabant geproduceerde olie één van oudste Nederlandse cultuurgewassen. Henk neemt de deelnemers mee in de 'geheimen' van het stoomdestilleren aan de hand van verschillende tijdens de workshop werkende destilleertoestellen.

Workshop lavendel destilleren in Gilze NB

Deelnemers ontvangen (digitaal) na deelname aan het seminar de syllabus 'Stoomdestillatie technieken' en kunnen via H&C aromalab korting krijgen op de aanschaf van een destilleerketel.


Opgave en info via: https://www.indekoperenketel.nl/seminar-naaldbomen-essentiele-olien/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten