koelemmer foto Frank Stolvoort

maandag 23 april 2018

KETELFEEST!

Afgelopen zaterdag hebben we een ketelfeest georganiseerd om de ingebruikname van de nieuwe destilleerketel te vieren.
Om de ketel te vullen hebben we nu wel een trapje nodig
Een goed Brabants gebruik, vinden wij, is om een bereikt doel of een jubileum te vieren. Naast dat de destilleerketel in werking was hebben we ook een destillatie uitgevoerd in een Smartstill. Dit apparaat hebben we gevuld met Palo Santo met de bedoeling om er hydrolaat van te maken. Palo Santo destilleren met een Smartstill. Dit vulde de destilleerwerkplaats met een heerlijke warm houtige geur.
Bij een feest hoort een drankje. Wat is er dan mooier dan van je eigen producten een drankje maken! Bij het oogstfeest vorig jaar hadden we de bezoekers kennis laten maken met roomijs met Reuzenzilverspar etherische olie Nu was Catharina in de voorbereiding flink bezig geweest met het samenstellen van een drankje waar een aantal van onze hydrolaten in zijn verwerkt.
Hiervoor heeft Catharina Ginger bug gebruikt als basis en diverse hydrolaten zoals vlierbloesem, roos en salie toegevoegd om de gewenste smaak te maken. De smaak zou ik zelf willen omschrijven als aromatisch bloemig licht zoet. Een lekker fris drankje erg geschikt voor de zomerse temperaturen die we afgelopen zaterdag mochten beleven.
Alambiek 20 Liter
Uiteraard was voor de bezoekers van ons ketelfeest ook de koperen alambiek waar ik in 2010 mee begonnen was ook nog te bewonderen. Wij zijn na dit succesvolle ketelfeest in ieder geval klaar voor een nieuw stookseizoen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten