koelemmer foto Frank Stolvoort

maandag 6 juni 2016

Gilze geurig en kleurig met Lariks olie en hydrolaat

In het laatste weekend van mei was de tijd aangebroken voor de Lariks oogst 2016. Na een koud en nat voorjaar waren er nu een paar weken geweest met warm en zonnig weer. De ideale groeiomstandigheden voor de Lariks in het Chaamse bos. Henk heeft verschillende generaties Lariks uit het Chaamse bos gehaald met de fietskar. We hebben met een oogst van vier kratten Lariks takken en naalden een goede opbrengst olie verkregen van wel rond de 20 mL. Ook hebben we van de verse oogst wat flessen Lariks hydrolaat opgevangen.
Catharina hakselt
Catharina hakselt
Henk stopt Lariks in de ketel
Henk stopt Lariks in de ketelRuim 100 (!!) belangstellenden bezochten de destilleerwerkplaats tijdens het weekend van Gilze Geurig en Kleurig. Dit jaarlijkse evenement wordt in juni georganiseerd door de tuinclub Gilze en we deden voor de eerste keer mee met de Open Tuindag. Want veel 'tuin' hebben we niet bij de destilleerwerkplaats, alleen twee bakken met kruiden die zorgen voor de verse kruidenthee het hele seizoen.
gilze geurig en kleurig 2016
Gilze Geurig en Kleurig 2016
goed bezocht
veel belangstelling
ggk004
Gilze Geurig en Kleurig 2016
ggk005
Gilze Geurig en Kleurig 2016
ggk007
Gilze Geurig en Kleurig 2016
ontvangst
ontvangst
veel belangstelling van fietsers
Gilze Geurig en Kleurig 2016
Henk gaf uitleg over de techniek van het destilleren. We hebben weer zo'n 20 mL Lariksolie weten te produceren in dit weekend. We konden de Lariks laten zien en vooral ruiken. "Ik ruik echt ons bos", was een uitspraak die Catharina veel hoorde bij de flesjes met Lariksolie. Ook had Henk een kleine demonstratie opstelling met BIO lavandin uit Frankrijk aan staan. En nog een aroma verdamper erbij, zorgde ervoor dat de hele destilleerwerkplaats gevuld was met heerlijke geuren.
drankjes staan klaar
drankjes staan klaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten