koelemmer foto Frank Stolvoort

maandag 25 april 2016

Inloopdag indekoperenketel goed bezocht

Afgelopen zondag hadden we een geslaagde inloopdag en start van het seizoen van INDEKOPERENKETEL. Ondanks het koude weer en de pittige hagelbuien die over de werkplaats in Gilze trokken hadden we aan belangstelling geen gebrek!
Deelnemers aan de Toerlezjoeren-dag
Dat was vooral te danken aan het feit dat we als honk (stempelplek) meededen aan de Toerlezjoere-fietsdag die samenviel met onze jaarlijkse opening van het seizoen.
Voor ons een mooie gelegenheid om mensen uit de regio kennis te laten maken met onze activiteiten.
Om 10 uur ´s ochtends stonden de eerste bezoekers al bij ons op het erf om een kijkje te nemen in de destilleerwerkplaats. Eén van hen heeft nog geholpen bij het hakselen van vers geoogste Douglasspar uit het nabij gelegen Chaamse bos.
Het plan was namelijk om tijdens de inloopdag Douglasspar te gaan destilleren in de 150 liter destilleerketel. Vanwege de lage temperaturen heb ik daar vanaf gezien en heb ik gebruik gemaakt van een glazen destilleeropstelling met een capaciteit van 2 Liter. 
Prima om de principes van de stoomdestillatie te laten zien en vooral ook te laten ruiken.
Daarnaast had ik in een kleinere opstelling met een capaciteit van 100 mL gedroogde lavandin bloemen gestopt. 
Door er geen koeling aan te hangen verspreidde de frisse geur van de lavandin zich tijdens het destilleren door de werkplaats. Een mooie tegenhanger van het weer en de hagelbuien buiten de werkplaats!
uitleg over de werking van de Florentijnse vaas

Bezoekers die zich inschreven voor onze nieuwsbrief kregen een geursteentje met een paar druppels etherische olie mee. Er was keuze uit 6 soorten olie: Lariks, Grove den, Douglasspar, Marokkaanse munt, sinaasappel en lavendel(lavandin). Uiteraard allemaal gedestilleerd door INDEKOPERENKETEL

Aan het eind van de dag na vijf uur ´s middags hadden zo´n 60 mensen onze destilleerwerkplaats bezocht. Hiermee zijn onze activiteiten een stuk bekender geworden in Gilze en omstreken.

UPDATE: Tijdens de Toerlezjoere-fietsdag zijn er door Foto Design Peggy twee foto´s gemaakt
Geen opmerkingen:

Een reactie posten