koelemmer foto Frank Stolvoort

zondag 26 augustus 2018

Afsluiting van het destilleerseizoen


Ieder jaar sluiten we het destilleerseizoen af met een zogenoemd 'Oogstfeest'. Tijdens deze middag is er de mogelijkheid de etherische oliƫn en hydrolaten die we het afgelopen seizoen hebben gemaakt te kopen. We zullen vooral aandacht besteden aan de gebruiksmogelijkheden van hydrolaten.
We laten daarom ook een aantal toepassingen van hydrolaten zien, ruiken en proeven(!). We hebben op dit moment hydrolaat beschikbaar van: Grove Den, Reuzenzilverspar, Douglasspar, Lariks, Eucalyptus (gunni), Sinaasappeltijm, Munt, Salie en Lavendel. http://indekoperenketel.nl/webwinkel/hydrolaten/
Vorig jaar hebben we de bezoekers kennis laten maken met roomijs waar reuzenzilverspar etherische olie aan was toegevoegd.
Oogstfeest 2017

Tijdens het oogstfeest zetten we een kleine stoomdestillatie neer om bezoekers kennis te laten maken met het principe van deze scheidingsmethode. Ook is er de mogelijkheid om het boek 'Lariks, Spar en Grove Den: naaldbomen met een geneeskrachtige werking' in te zien en te kopen.

Het Oogstfeest zal worden gehouden op zondagmiddag 9 september aanstaande van 12 tot 16 uur. Iedereen is van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje met ons de afsluiting van een goed destilleerseizoen te vieren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten