koelemmer foto Frank Stolvoort

zondag 5 november 2017

Lariks, Spar en Grove Den

Sinds 2010 destilleer ik naast lavendel en andere kruiden ook naaldbomen. De ervaringen opgedaan bij de destillaties van Lariks, Spar en Grove Den hebben een prominente plek gekregen in een boek die Catharina heeft geschreven en in eigen beheer heeft laten drukken. Het boek geeft naast de destillatietechniek die we gebruiken een goed inzicht in de geneeskrachtige werking van de etherische olie en hydrolaat die we jaarlijks van deze naaldbomen uit het Chaamse bos maken.

Dit is wat Catharina schrijft als introductie voor haar vorige week verschenen boek:

Lariks, Douglasspar en Grove Den zijn makkelijk herkenbaar en gedestilleerde etherische naaldboom-olie en -hydrolaat worden gebruikt om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. Stoomdestilleren is het op ambachtelijke wijze en met vakmanschap etherische olie en hydrolaat uit bomen en planten halen en scheiden. Deze techniek wordt uitgebreid ge├»llustreerd en eenvoudig uitgelegd. Naast de biochemische processen in de boom zijn chemische analyses van de inhoudsstoffen opgenomen. Met vele foto’s geeft dit boek ervaringen weer met het stoomdestilleren van naaldbomen uit het Brabantse Chaamse bos. Er wordt in heldere receptuur met doseringen beschreven hoe de etherische olie en hydrolaat van deze naaldbomen kunnen worden toegepast.
Jonge Lariksboompjes
Wat doen je als jouw gezondheid wat extra’s kan gebruiken? Je merkt dat je minder fit bent, vaker vermoeid, niet echt uitgerust en kwaaltjes steken de kop op. Grijp je naar pillen of kijk je in de natuur wat er voorhanden is en wat jou een fitheidsboost kan geven. De etherische olie en het hydrolaat van de naaldbomen uit onze omgeving helpen daarbij. In dit boek lees je hoe te destilleren en het destillaat te gebruiken voor jouw gezondheid.
Ik wens je veel inspiratie en verwondering over de naaldbomen die ons zoveel kunnen bieden voor een gezond en fit leven.
Het boek ‘Lariks, Spar en Grove Den: naaldbomen met geneeskrachtige werking’  kost € 29,50. De verzendkosten zijn € 5,- binnen Nederland. Uitgave in eigen beheer. ISBN 9789402240009 
Bestellen kan via het bestelformulier op de website  of via indekoperenketel@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten