koelemmer foto Frank Stolvoort

maandag 2 maart 2015

WORKSHOPS IN 2015

LAVENDELWORKSHOP
De  belangstelling voor de workshops lavendel destilleren was vorig jaar zo groot dat ik een aantal mensen heb moeten teleurstellen omdat er geen plek meer was. Dit jaar zijn er daarom geen twee maar drie workshops, waardbij de focus op stoomdestilleren en lavendel ligt. Deze workshop is dan ook geschikt voor mensen die zelf willen gaan destilleren en/of interesse hebben of bezig zijn met aromatherapie. Als je wil weten hoe een deelnemer vorig jaar de workshop heeft ervaren klik dan op onderstaande link:
http://huis-tuin-en-keuken.blogspot.nl/2014/07/c-workshop-destilleren.html
WORKSHOP LARIKS DESTILLEREN
Onze destilleerwerkplaats grenst aan de Chaamse bossen waar ik al een aantal jaren Lariks oogst om etherische olie en hydrolaat van te maken. Daarom organiseer ik begin mei een dagworkshop voor mensen die alles over de techniek van stoomdestilleren willen weten en ook het hele proces van het oogsten tot aan de olieproductie willen meemaken. Tijdens deze dag zal een lunch met streekproducten worden aangeboden.
Ook tijdens deze workshop krijg je voldoende informatie om zelf aan de slag te kunnen met het destilleren van planten.
LAVENDEL(DECORATIE)WORKSHOP
Tijdens deze workshop gaan we Franse lavandin destilleren krijg je een korte uitleg over de techniek van de stoomdestillatie en houden we een geursessie met diverse soorten lavendel. Daarnaast is er veel tijd om zelf aan de slag te gaan met het maken van een lavendeldecoratie. Hiervoor heb ik Tineke van den Boer van Tineke's decoraties gevraagd. Zij heeft ruime ervaring met het geven van workshops groendecoraties.


Zoals je kan lezen is deze workshop speciaal samengesteld voor mensen die het leuk vinden om te zien hoe lavandelolie gemaakt wordt en bovendien onder deskundige leiding een lavendeldecoraties leren maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten