tag:blogger.com,1999:blog-1232970932292640974.post9081567150445274980..comments2024-02-24T09:51:53.729+01:00Comments on indekoperenketel: Niet destilleren maar distillerenHenk Ploegerhttp://www.blogger.com/profile/11441612023769230095noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-1232970932292640974.post-11425672993294227562018-05-22T15:06:25.355+02:002018-05-22T15:06:25.355+02:00Suiker vergisten geeft ethanol, pectine (van vruch...Suiker vergisten geeft ethanol, pectine (van vruchten en hun schilletjes) geeft methanol. Mits puur suiker vergist wordt heb je deels gelijk. Maar je voegt ook gist toe, en nog wat andere verbindingen. Deze verdampen eerder dan de ethanol en wil je niet drinken. Wordt foezel genoemd.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232970932292640974.post-72749677209658243652017-05-05T09:10:57.336+02:002017-05-05T09:10:57.336+02:00Harry,
Zoals je op de blog kan lezen houd ik me be...Harry,<br />Zoals je op de blog kan lezen houd ik me bezig met het stoomdestilleren van planten. Niet het distilleren van alcohol. Het lijkt mij dat als je een mengsel van 56 vol % alcohol hebt en je doel is om een hoger percentage te bereiken je niet moet gaan verdunnen. Leerlingen van mijn school die ik heb begeleid kwamen met een glazen destilleeropstelling niet hoger dan 70 - 72 vol%.Henk Ploegerhttps://www.blogger.com/profile/11441612023769230095noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232970932292640974.post-7131414641652700412017-05-02T15:14:46.958+02:002017-05-02T15:14:46.958+02:00Ik heb een mengsel van 56 % alcohol, dit wil ik no...Ik heb een mengsel van 56 % alcohol, dit wil ik nog een keer verstoken. tot welk percentage moet ik dit verdunnen?vr. gr. Harry<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232970932292640974.post-42665741886861218062016-11-02T11:27:49.220+01:002016-11-02T11:27:49.220+01:00Marc,
Deze cursus heb ik gevolgd uit interesse, n...Marc,<br /><br />Deze cursus heb ik gevolgd uit interesse, niet om zelf alcoholische dranken te gaan stoken. Ben dus geen deskundige op dit gebied. Ik denk dat dit uit voorzorg is gedaan. Bij een aardappelgist zou ik het zeker wel doen ivm de aanwezige methanol.Henk Ploegerhttps://www.blogger.com/profile/11441612023769230095noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232970932292640974.post-63049988361018747632016-10-31T21:36:20.478+01:002016-10-31T21:36:20.478+01:00Waarom de voorloop weggooien als je alleen suiker ...Waarom de voorloop weggooien als je alleen suiker vergist. Dat is dan helemaal niet nodig.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14991259343276564493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232970932292640974.post-58449947565211053172015-07-30T14:35:04.303+02:002015-07-30T14:35:04.303+02:00Interessant om het hele proces te lezen. Bedankt v...Interessant om het hele proces te lezen. Bedankt voor de informatie.Kimhttp://www.cocktail-experience.nl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232970932292640974.post-90064734523349399952012-01-31T09:13:50.010+01:002012-01-31T09:13:50.010+01:00Hij heeft vorig jaar wel via marktplaats een cursu...Hij heeft vorig jaar wel via marktplaats een cursus aangeboden, maar of die ook plaats heeft gevonden weet ik niet. Ik zou zeggen neem contact met hem op.Henk Ploegerhttps://www.blogger.com/profile/11441612023769230095noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232970932292640974.post-3438530682597497012012-01-30T22:03:31.539+01:002012-01-30T22:03:31.539+01:00Ziet er erg leuk uit. Geeft rijneveen nog steeds w...Ziet er erg leuk uit. Geeft rijneveen nog steeds workshops?Anonymousnoreply@blogger.com